Miért járja két nő az avasi lakótelepet, ahol a lakásba is be akarnak jutni?

Megosztás

Az indok az, hogy gondosóra igénylése miatt jöttek. De még egy igazolvány sem volt náluk, hogy egyáltalán azonosítsák magukat, hogy azok, akiknek mondják magukat. Könnyen lehet, hogy több embernél is jártak.

A mai magyar valóságot látva nagyon könnyen elképzelhető, hogy egy bűncselekményt hiúsított meg Ilona azzal, hogy nem engedte be lakásába az eleve különös időpontban érkező idegeneket. Az érintett maga számolt be a részletekről a közösségi médiában.

“Ma este 18.30 kor 2 hölgyemény megjelent az Avason minden igazolvány vagy egyéb nélkül, ami beazonosította volna őket, kik azok és honnan jöttek. Be akartak jönni a lakásba, hogy gondosóra igénylés miatt jöttek. Bolond lettem volna beengedni őket, szó se volt róla, hogy esténként lakásra járnak.

Mindenütt az volt írva, hogy regisztrálni kell hozzá telefonon vagy személyesen, de ez nem szerepelt. Mondtam majd én intézem magamnak. Lehet, hogy túlagyaltam, csak kíváncsi vagyok, másnál is jártak-e?” – tette fel a kérdést Ilona. A hozzászólások döntő többsége is arról árulkodott, hogy valami átverés lehet a dologban.

“Szerintem jól döntöttél, biztos ami biztos.” “Azonnal jelenteni a rendőrségnek!” “Már megtörtént.” “A gondosórát postás futár hozza. Én már megkaptam, és előtte bejelentkezik, hogy otthon vagyunk- e? Nem jön hiába!”

“Ügyes voltál. Személyleírás vagy kamerafelvétel a lépcsőházban segítené a rendőrök munkáját.” “A gondosóra miatt biztosan nem járnak, mert tegnap mondták a hírekben, hogy 300 000 ember igényelte. Szerintem annyi óra nincs is még. Házhoz nem járnak!” “Nem szabad ilyen házalókkal foglalkozni! Mai világban szinte mindent interneten kell igényelni és arról van visszaigazolás is. Jönnek az ünnepek és egyre több csaló akar így pénzhez jutni. Sajnos nagyon szomorú, hogy milyen elvetemült emberek vannak közöttünk!”

“Igazán okos döntés volt részedről és az pluszban nagyon klassz hogy itt figyelmeztetésként megosztod. Jönnek az ünnepek, egyre több csaló lesz mind személyesen mind az online térben. Vigyázzunk egymásra és osszuk meg a tapasztalatainkat. Köszönöm az infót.” “Egészen biztos, hogy jól döntöttél. Nekem már van gondosórám, semmiféle személyes kontaktus nem szükséges hozzá, mindent a neten intéztem. Nem régi dolog ez a gondos óra, de a csalók már képben vannak. Senki se engedje be őket!”

Ezek után igen valószínű, hogy csalókkal van dolgunk, úgyhogy Miskolc más részein se engedjünk be hiszékenyen idegeneket a lakásunkba.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek